Rätt tejp för rätt tillfälle

Oavsett om du skickar få, många, små eller stora varor över världen har du alltid behov av en bra tejp för att försluta ditt emballage. Liksom med allt annat finns det tejpprodukter av olika kvaliteter avsett för olika ändamål. Kontakta oss på KP Syd så hjälper vi dig att hitta rätt sort!

Den tejp som är allra mest vanligt förekommande är den i folkmun kallade "packtejpen", ofta brun eller genomskinlig/transparent med en bredd på mellan 25 - 38 millimeter. En viktig faktor att ta hänsyn till när man väljer tejp är dess häftämne. Olika emballage och wellpapplösningar kräver olika tejplösningar. När man skall skilja på olika häftämnen brukar man normalt tala om naturgummi-baserat, syntetiskt gummi eller akryl. Häftämnet för tejpen fästs på en folie av PP, PVC, PET eller polyester. De två sistnämnda används ofta i situationer där högre temperaturer förekommer.

Har du specialbehov som till exempel en bredare eller tåligare tejp är det inga som helst problem, säg bara till så specialbeställer vi efter era önskemål.

Tejp - en färskvara

Oavsett vilken tejp du använder så bör du vara medveten om att det är en färskvara. För att tejpen skall behålla sina optimala egenskaper bör den när den inte används förvaras torrt, mörkt och svalt.

Tejp med tryck - ett effektivt marknadsföringsmedel

Tejp_tryck_1

Ett smart och mycket kostnadseffektivt sätt att marknadsföra sig lite extra är att beställa tejp med tryck, designad precis efter ditt företags behov.

Tänk så enkelt du kan föra ut ditt företagsnamn, din logotype, dina kontaktuppgifter eller varför inte ett helt unikt erbjudande på tejpen som du ändå alltid använder för att emballera dina varor.

Konsultera oss, förse oss med det grafiska materialet så ser vi till att du har din egendesignade tejp snarast möjligt.

KP har ett stort urval av tejpsorter

Beroende på vad du har för behov kan vi nästan garantera att vi på KP har den tejp som just du behöver. För att du som kund alltid skall ha valmöjligheter har vi valt att jobba med ett flertal leverantörer av tejp, till exempel ETAB, TESA och 3M.

Nedan följer ett urval av tejpsorter som vi har i vårt sortiment.

Tejpsorter

Alutejp

 

Byggtejp

 

Coachtejp

En tejp för hopfogning och skyddslindning av icke ledande material.

 

Denna tejp är lämplig vid byggnation och renovering. Tejpen fäster på alla torra ytor.

 

Tygtejp för användning vid idrottsutövande. Såväl som förbyggande tejpning, tejpning vid skador och skavsår.

 

 

 

 

 

Eltejp

 

Glasfibertejp

 

Varningstejp

En tejp lämplig för isolering av elektriska ledare.

 

Behöver du hög dragfasthet i din tejp? Då skall du satsa på glasfibertejp som är lämplig för bandning, buntning och förstärkning.
Se mer här.

 

Tejpen för meddelande om något, t ex. ömtåligt gods, spärrat gods. Finns också svart/gul för att varna för kanter på t ex. trappor.
Se mer här.

 

 

 

 

 

Silvertejp

 

Märktejp

 

Packtejp

Tejpernas Rolls Royce, en armerad och stryktålig tejp med extrem häftförmåga. Tejpen används vid enklare konstruktions- och förvaringssammanhang.
Se mer här.

 

En tejp för att underlätta din vardag - finns i flera olika färger som ger din en snabb och klar överblick.
Se mer här.

 

Den vanligast förekommande tejpen - en enkel tejp för emballering och packning. Brun, genomskinlig eller en tejp med tryck - du bestämmer!
Se mer här.

 

Om KP Syd - din kompletta kontorsfackhandlare i Blekinge & Skåne

Med över 70 år inom branschen för kontorsmaterial är vi en av Sveriges absolut mest rutinerade företag. Vi har vårt huvudkontor i Karlskrona där vår personalstyrka om 30 personer dagligen fokuserar på att dagligen serva företagare i Blekinge och Skåne.

KP är delägare i RKV, en frivillig kontors- fackhandelskedja som årligen omsätter ca 2 miljarder SEK. Tack vare detta delägarskap kan vi alltid presentera konkurrenskraftiga priser och ett oslagbart produktutbud samtidigt som vi finns lokalt, nära Er.

 


 Våra leverantörer

3M Eurocol Tesa